Да беше само Вежди Рашидов - с мед да го намажеш…

...
Да беше само Вежди Рашидов - с мед да го намажеш…
Коментари Харесай

Да беше само Вежди Рашидов - с мед да го намажеш…

Да беше единствено Вежди Рашидов - с мед да го намажеш… Гадостта, която през днешния ден изтърси на включен микрофон злощастният някогашен министър на културата и някогашен ръководител на Народно събрание, е единствено върхът на неговия персонален айсберг от простащини, мачизъм, хомофобия и дебелашка ориенталщина. Езикът, с който си служи един, дублирам, някогашен министър на културата, провокира горящ позор у всеки цивилизован човек. За страдание фактът, че някогашният министър приказва като преносвач (да ме простят хамалите), в тази ситуация е най-безобидното събитие.
Манталитет, против който стачкуваха хиляди хора в България
Добре известни са доста други освен словесни, само че и ръкопашни изцепки на Рашидов. Днешните му думи в Народното събрание разкриват един срамен нрав, против който през последните дни в България се надигнаха хиляди хора, към момента притежаващи някакво възприятие за възпитание и достолепие - хиляди жители на 21 век, където мъжете към този момент нямат изконното право да насилват, бият и обезобразяват дами, както в пещерите на Каменната епоха.

Обаче гадостта, изтърсена от Рашидов, е върхът освен на неговия персонален айсберг на позора, тя увенчава и самата средновековна цитадела, зад чиито стени бранителите на т. нар. обичайни ценности (любима опорна точка на укрепилия се в Кремъл мъжкар) млатят, кълцат и стрижат дамите, нежно наречени от Рашидов „ к**ви “. А също по този начин ги „ рейпват “, по думите на господин Карбовски. Както доказуемо е правил наказаният американски режисьор, който, съгласно Рашидов, били създали на маймуна.
Сексизъм и циничност
Когато приказваме за тази позорна цитадела, дано не забравяме и други срамни изявления, отекнали из нейните коридори. Изказвания с навирен до небесата сексизъм – или просто подгизнали от нормалната балканско-ориенталска циничност. Например за – дано го назовем по този начин – политическо обезчестяване „ с 200 “. Или пък по адрес на една политичка от Кърджали, съпоставена с орган от женското тяло.

Но тази цитадела е същата като подправените замъци, нацвъкани из България от меркантилни псевдопатриоти, които също бранят произвола на мъжете и „ обичайните полезности “. Крепост-менте за наивни гости. Стиропор, който напредналият свят закономерно изпраща на бунището на историята.

Този коментар показва персоналното мнение на създателя и може да не съответствува с позициите на Българската редакция и на Дъждовни води като цяло.

****

Вечерта пристигна известие, че Вежди Рашидов подава оставка като ръководител на парламентарната комисия по просвета. Преди това той се извини със следния текст:  " Извинявам се за изречените от мен думи през днешния ден по време на почивката на пленарното съвещание. Давам си сметка, че употребяваният от мен език е неприемлив, изключително в сегашния спор и миг. Още един път апелирам за опрощение пред цялото българско общество и всички жертви на принуждение. " В известието за оставката той повтаря извинението си - бел. ред.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР